home > tutoriale > photoshop > efect-margine.php

Tutorial photoshop

Exemple efecte de margini in PhotoShop

12 Iulie 2010 de Mihail Alin

Este foarte usor sa creezi efecte de margini in PhotoShop.Tot ce ai nevoie este un pic de imaginatie si ambitie.
In acest tutorial va voi arata un exemplu de margine , este foarte simplu de obtinut si in acelasi timp foarte elegant.
De la acest exemplu puteti incepe propriile voastre modele.

tutorial
Autor :   Mihail Alin

Rezultatul Final

Acesta este un exemplu rapid , poza cu peisajul este luata de pe google images .

Partea interesanta din acest exemplu o reprezinta marginile formei care se pot folosi ca margini pentru poze , div-uri , video-uri , etc. ,prin intermediul fisierelor de stil CSS , cum puteti vedea mai jos .

Tutorial rezultat final

Primul Pas - Crearea unei forme

Folosind unelta Rectangle creaza o forma de marimea dorita.Nu conteaza culoarea formei atat timp cat este diferita culorii de fundal a documentului.

Pasul 2 - Folosirea uneltei Ellipse

Folosind unelta Ellipse tine apasat butonul Shift(Majuscula) si creaza un mic cerc in extrema inferioara stanga a formei. Schimba culoarea acestui cerc intr-o culoare diferita de cea a formei.

Tutorial explicatieTinind apasata tasta Shift(Majuscula) fortam unelta sa creeze un cerc in loc de un oval.

Pana acum ar trebui sa aveti ceva de genul :

Tutorial imagine pasul 2

Pasul 3 - Duplicarea cercurilor

Selecteaza unelta Move si tine apasata tasta Alt in timp ce tragi cercul spre dreapta,ar trebui sa iti faca o copie a cercului.Repeta acest pas pana cand ai aliniat marginea inferioara a formei cu cercuri.

Pana acum ar trebui sa aveti ceva de genul :

Tutorial imagine 3

Si panoul Layers ar trebui sa arate asa :

Tutorial layers img

Nu conteaza cate shape-uri aveti in panou , asta depinde de cate cercuri ati facut si de marimea formei initiale.

Pasul 4 - Alinierea cercurilor

Cu unelta Move selectata , selecteaza toate straturile cercurilor din panoul Layers.Pentru a face acest lucru, faceti click pe primul strat(cel de sus) dupa care tineti apasata tasta Shift(Majuscula) si faceti click pe ultimul strat de cerc.Daca o luam dupa imaginea de mai sus am face click pe Shape 2 copy 10 si apasind tasta Shift am face click pe Shape 2 , Shape 1 fiind forma din pasul 1.

Cu straturile selectate dute la meniul Layer - Distribute - Vertical Centers.Dupa care la Horizontal Centers.Acum ar trebui sa aveti cercurile aliniate vertical si despartite uniform .

Pasul 5 - Duplicarea liniei de cercuri pentru a le fixa pe marginea superioara

Decat sa repetam pasii 2-4 pentru a crea cercuri pentru marginea superioara a formei, pur si simplu asigurati-va ca straturile cercurilor inca sunt selectate si folosind unelta Move apasa tasta Alt si trage o copie a filei de cercuri pe marginea superioara a formei.

Pasul 6 - Duplicarea liniei de cercuri pentru a le fixa pe marginile laterale

Creaza inca o copie a filei de cercuri ca in Pasul 3 , asigura-te ca ai selectate straturile cercurilor din noua fila si dute la Edit - Transform - Rotate 900 CW.Dupa rotarea filei asezati-o pe o margine a formei, dupa care mai faceti o copie si asezati-o pe marginea ramasa a formei.

Ar trebui sa aveti ceva asemanator :

Tutorial imagine pasul 3

Pasul 7 - Unirea straturilor si folosirea uneltei Magic Wand

Este timpul sa scapam de aceste culori oribile.O sa unim toate straturile , selecteaza toate straturile cercurilor incluzind si stratul formei (Shape 1) si dute la Layer - Merge Layers . Dupa care selectati unelta Magic Wand pentru a selecta forma. Ar trebui sa aveti selectata aria care nu este acoperita de catre cercuri.Pentru a rotunji un pic colturile selectarii mergem la Select - Modify - Smooth.., o valoare de 5 este un numar bun pentru inceput.

Acum ocultati acest strat , creati un nou strat si folositi unelta Paint Bucket pentru a umple stratul cu o culoare solida.

Pasul 8 - Adaugarea de umbre si unui gradient

Pentru finalizarea formei am adaugat un pic de gradient in stilul Web 2.0 si o umbra.

Cu noul strat selectat dute la Layer - Layer Style - Drop Shadow, alegeti optiunile dorite dupa care mergeti la Layer - layer Style - Gradient Overlay si faceti acelasi lucru.De aceasta data am ales un gradient diferit fata de cel din poza din rezultatul final de la inceputul tutorialului.Este important sa nu exagerati cu stilurile de strat in Photoshop, efectele exagerate si filtrele fac pozele si imaginile dumneavoastra sa para de mana a 2-a .

Acesta este rezultatul final , observati ca este diferint de cel de la inceputul tutorialului :

rezultat final tutorial

*strat / straturi = layer / layersDa si tu un like
  


Daca ti-a fost folositor acest tutorial/articol, poti copia urmatorul cod pe pagina ta

Tutoriale din Categoria PhotoShop

  Exemplu anunt in PhotoShop   -   Steagul Romaniei pe text in PhotoShop   -   Efect "Tube" in PhotoShop   -   Efecte de mergini in PhotoShop   -

Tutoriale aleatorii

  CSS3 border-radius si -moz-boder-radius   -   Trimiterea datelor din formular la adresa de e-mail   -   Cum sa detectezi ip utilizator   -   Validarea unui formular   -   Tutorial Jquery pentru incepatori   -   Cum sa centrezi o fereastra/popup   -   Cum sa faci un ceas cu JavaScript   -
Spune-le prietenilor tai despre acest tutorial/articol
Nume:
Email:
Email-ul prietenului tau:
Mesajul: